GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Med hästen i kamp mot barncancer

Glimåkra Anna Björk uppmanar till insamling mot sjukdomen.
Östra Göinge • Publicerad 13 augusti 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Förhoppningen är att så många som möjligt ställer upp i det som kallas ”Horse ride of hope” – fritt översatt ”Hoppets ritt”. Det menar initiativtagaren till den kombinerade ridturen och insamlingen som sker nu i helgen. – Vi kommer att samla in pengar till Barncancerfonden. Det är första gången i år, säger hon om det nystartade arrangemanget. Tanken är att alla intresserade ska rida en runda någon gång nu i helgen och donera förslagsvis 200 kronor till Barncancerfonden.

För några månader sedan såg Anna Björk ett initiativ som två mammor i Göteborgstrakten hade startat. Kvinnorna hade barn som hade drabbats av cancer och har nu en pågående insamling som syftar till att samla in minst 50 000 kronor till fonden genom just en liknande ritt nu i helgen. Och initiativet gav Anna Björk en idé. – Jag blev väldigt berörd och tyckte det var ett fint initiativ. Då kände jag att detta vill jag se här, säger hon. Hon tog kontakt med Glimma ryttarförening som nu har lagt upp information om loppet på sin hemsida på adressen glimmarf.se.

Föreningen kommer också att anordna en speciell ritt under söndagen där alla – även icke-medlemmar – är välkomna att medverka.– Vi utmanar alla ryttare i trakten att ställa upp. Ritten är öppen för alla, säger Anna Björk.

bild 1/2
Anna Björk uppmanar nu alla ryttare att rida för kampen mot barncancer. Foto: Adam Svensson
Anna Björk.
Anna Björk uppmanar nu alla ryttare att rida för kampen mot barncancer. Foto: Adam Svensson
Anna Björk.
Adam Svensson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.