Två guld då Oscars sköt sitt sista junior-SM

Lönsboda Pistolskytteklubbs Oscar Nilsson avslutade tiden som junior med att ta ytterligare två guld vid JSM i Uppsala.
– Kunde inte bli en bättre avslutning, säger han.

Då Oscar Nilsson fyllt 20 år är 2015 hans sista år som juniorskytt. Hans allra sista mästerskap som junior blev JSM i Uppsala där Oscar deltog i fripistol och sportpistol. Ock avslutningen kunde knappats blivit bättre då det blev guld för Lönsbodaskytten i bägge grenarna.
– Så nu blir det att satsa på ännu högre mål vilket bara är kul, säger Oscar som under juniorkarriären tog hela tio SM-guld.
Som inledde tävlingarna med att skjuta fripistol. Där inledde han strålande med grundresultatet 549 vilket han var överlägset bäst med.

– Det fina resultat innebar också att jag fick en premie på 2000 kronor att använda i skyttesammanhang, berättar Oscar.
I finalen började dock Oscar dåligt:
Men med en bra avslutning kunde han knipa guldet en poäng före landslagskamraten Magnus Palmgren.
– De sista fyra skotten kändes enormt bra, säger Oscar.
Som i grenen sportpistol var lika med Magnus Palmgren efter de sex inledande serierna. De bägge landslagsskyttarna sköt båda 286.
Duellskjutningen, där målet bara visade en kort stund, skulle avgöra var guldet skulle hamna. Men även här visade det sig att Oscar Nilsson var bäst och han kunde även ta hem JSM-guldet i sportskytte.
– En bättre avslutning på juniorkarriären kunde man knappats tänka sig, säger Nilsson som ser fram mot livet som senior.
– Det innebär att jag kommer att möta fler och mer erfarna skyttar. Men det ska inte bli några problem utan det kommer bara bli kul.

Oscar är med i IOK:s utmanargrupp och kommer helgen 10-11 oktober åka till Bosön utanför Stockholm. Där ska skyttarna fysiska och mentala styrkor testas.
– Mitt stora mål är att få skjuta vid OS i Tokyo 2020.
Nästa tävling för Oscar blir Polen GP där han kommer att ställa upp i seniorklassen.
– Det gäller för mig att skjuta mig till en bra ranking så jag kommer med i landslaget. Det är bara resultaten som fattas, landslagsdräkten har jag, säger den tiofaldige JSM-guldmedaljören.