Hareide bryr sig inte om Zlatan

Paris Zlatan eller inte Zlatan i PSG? Det bryr sig inte Åge Hareide om inför MFF:s Champions League-premiär på Parc des Princes i Paris.
– Vi har inte snackat om Zlatan ett enda ord, säger MFF-tränaren.

Thiago Silva, David Luiz, Angel Di Maria, Blaise Matuidi, Edinson Cavani.
Och Zlatan Ibrahimovic.
Listan av världsspelare i Paris Saint-Germain kan göras ännu längre, men rutinerade Markus Rosenberg tar med ro att motståndet är extremt namnkunnigt.
– Det blir otroligt viktigt att alla går ut där och visar respekt, men tar för sig. Vi pratade mycket förra året, speciellt inför Juventusmatchen, att vi är här av en anledning och det är att vi är ett bra fotbollslag, sedan ska man ha respekt för Paris såklart, säger Markus Rosenberg och lägger till att det är viktigt att tro på sitt spel även om man gör justeringar i taktiken.
MFF har inte förberett någon speciell taktik om Zlatan kommer till spel.
– Vi har inte snackat om Zlatan ett enda ord. Det är pressen som snackar mycket om honom. Det är klart att det är kul att han ska spela mot Malmö FF, men det blir ännu mer tryck kring det när vi ska spela på hemmaplan, säger Åge Hareide och fortsätter:
– Paris SG har stjärnor överallt, nästan lika många som det finns på himlen. Vi får fokusera på vårt lag och våra styrkor, men självklart tar vi hänsyn till hur motståndarna spelar.
MFF har haft en stor spelaromsättning, men istället för att se problemen med att det kollektiva agerandet inte är lika starkt som förra säsongen hittar Hareide nyvunna fördelar.
– Vi har fått in internationella spelare. Vi har fått in Yotún till exempel som har spelat mot Di Maria innan och är orädd. Han (Carvalho) vi fick in från Uruguay visste inte vem Zlatan var. Det kan vara en fördel. Vi har fått in två serber, varav den ena ha varit proffs i Bundesliga och lämnar respekten i omklädningsrummet. Jo Inge Berget likaså. Han har precis spelat med Norge mot Modric centralt på mitten.
Hareide poängterar dock vikten av att ha en kollektiv defensiv trygghet, inte minst för att kunna ställa om snabbt.
– Då måste man vara noggranna i taktiska arbetet defensivt och i passningsspelet. Vi måste våga hålla i bollen och tro att vi kan. Vi måste våga spela mot de bästa. Det är väldigt viktigt.
MFF gjorde bra insatser både mot Juventus och Atlético Madrid förra säsongen.
– Vi möter en lite annan typ av lag den här gången med fler individualister, säger Åge Hareide.

×