Helene Nordgren
Robyn. Foto:Scanpix
Basebollspelaren Chang Tai-Shan. Foto: Scanpix
Plastens Hus med sin utställning och turistbyrån med broschyrer och kartor har visat sig vara en bra kombination för Perstorps kommun. Antalet besökare hos Bo Persson

Tredje säsongen tuffast

Galapremiär Den dansk-svenska tv-serien Brons tredje säsong får premiär i höst på SVT. Det är en av de största dramaserierna i svensk tv-historia.

Förra hösten följde i snitt 1,3 miljoner tv-tittare varje söndag Sagas (Sofia Helin) och Martins (Kim Bodnia) jakt på miljöterrorister som satte skräck i Öresundsregionen. I går var det stor galapremiär för de två första avsnitten på Malmö Live inför den kommande seriestarten.

Bron har rönt stora framgångar på hemmaplan då den inneburit stor exponering av Malmö, Köpenhamn och Öresund. Den har sålts till över 160 länder vilka köpt rättigheterna att visa originalversionen av serien. Det gör den till i särklass mest sålda svensk tv-serien någonsin.

Sofia Helin såg med spänning fram emot den kommande tv-säsongen. ”Det blir absolut den tuffaste säsongen hittills!”
Inte minst sedan hennes karaktär fått stor uppmärksamhet med sin berörande diagnos av aspergers syndrom. I nya säsongen saknar hon sin enda vän, Martin Rodhe från Danmark. Där avtjänar han ett 10-årigt fängelsestraff. Men Saga anser hon gjorde det rätta då hon anmälde honom för mordet på dennes sons mördare.

I vimlet sågs Maria Kulle som medverkar i tv-serien, och som just nu spelar i Ingmar Bergmans drama Scener ur ett äktenskap på Helsingborgs stadsteater. Vidare Limhamns-bosatte regissören Hannes Holm som såg fram emot julpremiären av sin senaste film – E n man som heter Ove med Rolf Lassgård.

×