GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu byggs bredbandet ut i Killeberg

KILLEBERG 60 procent av fastighetsägarna kommer att ansluta sig till nytt stadsnät.
Osby • Publicerad 16 september 2015 • Uppdaterad 13 december 2021
Nu har grävmaskinerna intagit Killeberg. Bredbandet ska byggas ut och jobbet görs av bland andra Mats Adriansson på gräventreprenören Maxall. Foto: Torbjörn Wester
Nu har grävmaskinerna intagit Killeberg. Bredbandet ska byggas ut och jobbet görs av bland andra Mats Adriansson på gräventreprenören Maxall. Foto: Torbjörn Wester

I veckan har grävskopan satt tänderna i asfalten i Killeberg och i mitten på november ska de första hushållen på orten vara påkopplade på det nya stadsnät som just nu byggs. I december är nätet i Killeberg helt klart, om allt går enligt planerna.

100 hushåll är det som har betalat anslutningsavgiften och som ska anslutas i Killeberg. Det motsvarar 60 procent. I Osby är siffran högre, 70 procent, men Bo Malmqvist, stadsnätschef på IP-Only, tycker inte att det finns skäl att vara missnöjd med Killebergarnas engagemang inför nätutbyggnaden. – Det brukar ligga på mellan 60 och 70 procent på de flesta ställen. Sedan tillkommer ofta en grävmaskinseffekt, alltså att folk hör av sig när de ser att vi är igång och gräver.Efter Killeberg väntar bredbandsutbyggnad i Lönsboda. IP-Only tror att man är igång där i december, om vädret tillåter.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.