Nu har grävmaskinerna intagit Killeberg. Bredbandet ska byggas ut och jobbet görs av bland andra Mats Adriansson på gräventreprenören Maxall. Foto: Torbjörn Wester

Nu byggs bredbandet ut i Killeberg

KILLEBERG Bredbandsutbyggnaden i Osby har kommit en bra bit på vägen. Nu är det Killebergs tur. På orten har 60 procent av fastighetsägarna skrivit avtal med företaget IP-Only om att få fiber indraget till fastigheten.

I veckan har grävskopan satt tänderna i asfalten i Killeberg och i mitten på november ska de första hushållen på orten vara påkopplade på det nya stadsnät som just nu byggs. I december är nätet i Killeberg helt klart, om allt går enligt planerna.

100 hushåll är det som har betalat anslutningsavgiften och som ska anslutas i Killeberg. Det motsvarar 60 procent. I Osby är siffran högre, 70 procent, men Bo Malmqvist, stadsnätschef på IP-Only, tycker inte att det finns skäl att vara missnöjd med Killebergarnas engagemang inför nätutbyggnaden.
– Det brukar ligga på mellan 60 och 70 procent på de flesta ställen. Sedan tillkommer ofta en grävmaskinseffekt, alltså att folk hör av sig när de ser att vi är igång och gräver.
Efter Killeberg väntar bredbandsutbyggnad i Lönsboda. IP-Only tror att man är igång där i december, om vädret tillåter.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Har du vinylspelare hemma?

Loading ... Loading ...