Tinnerholm: Vi ska skava på dem

Malmö Anton Tinnerholm tänker inte ge Real Madrid någon rolig kväll på Stadion.
– Vi ska försöka skava lite på dem, säger MFF-backen.

Åge Hareide har lanserat Anton Tinnerholm som spelaren som ska ta hand om Cristiano Ronaldo.
Ett bra val tycker MFF-kaptenen Markus Rosenberg.
– Är det någon som inte tänker så är det Anton. Han går bara in och kör. Sedan finns det inte en back i hela världen som inte har misslyckats mot Ronaldo. Han gör ju mål i nästan alla matcher. Det är jättesvårt, säger Rosenberg, som vet vad som är viktigast för att kunna stoppa den portugisiske världsstjärnan:
– Det vi måste förbereda oss på är att flytta över laget. Ronaldo vandrar mycket över planen, men har ändå en utgångspunkt till vänster. Förra året gjorde vi det jättebra när vi fick över en defensiv mittfältare så att det alltid fanns understöd. Då blir det lättare att kliva på honom. Det viktigaste är att våga gå på, så att man inte backar för då är man såld.
Anton Tinnerholm självklart beredd på en tuff uppgift.
– Han har många strängar på sin lyra, en bra högerfot, en bra vänsterfot, en bra spänst och en otrolig kvickhet. Det gäller att ligga tight och inte ge honom ytorna. Det gäller att ligga kompakt som lag också, säger Anton Tinnerholm.
MFF-högerbacken brukar med sin tuffa inställning vara jobbig för motståndarna och har inget emot om även Cristiano Ronaldo blir irriterad på honom.
– Jag ska spela precis som vanligt och ligga tight. Samtidigt har Ronaldo varit med länge och det är svårare att få en spelare ur balans ju äldre han blir. Vi ska försöka skava lite på dem, det ska inte vara roligt att komma hit. Vi ska försöka göra som tidigare år i Champions League och i kvalet också. Det är klart att vi möter ett lag som är ytterligare ett steg upp nu, men vi får inte tänka för mycket på det utan köra vårt spel, säger Anton Tinnerholm.
Att Rosenberg beskriver MFF-försvararen som en spelare som inte tänker tar han med ett leende.
– Det ligger väl något i det, man kan inte tänka för mycket på vem man möter. Man får ha respekt för att det är bra spelare, men sedan får man släppa det och gå ut och köra.
Tinnerholm har hopp om ett bra MFF-resultat på onsdagskvällen.
– Vi gjorde det ganska bra förra året och förde spelet mot Atlético, där vi hade mer boll och skapade många chanser. Om vi kan nå upp till en liknande nivå så kan det gå bra, säger Anton Tinnerholm.

×