Ulf Larsson. ARKIVBILD

Ulf Larsson slutar i IFK Osby

FOTBOLL Ulf Larsson slutar som tränare för IFK Osby. Beskedet kom på måndagseftermiddagen.
”Vi har tillsammans med Ulf haft sex fantastiska år,” skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Ulf Larsson tog över som huvudtränare i IFK Osby när laget låg i division sex. Han lyfte herrlaget hela vägen till division tre och i fjol var Osby en poäng från att avancera till division två. I år har det dock gått tungt och det blev nedflyttning till division fyra för Osby.
Och nu väljer klubben och Ulf Larsson att avsluta samarbetet. I pressmeddelandet menar styrelsen att Larsson ”gjort stort avtryck” och att han ”kommer att bli ihågkommen som en engagerad, kunnig och inspirerande tränare.”
Kent Granath i Osbys styrelse säger:
– För att vara fotbollstränare så är sex år i en och samma förening ovanligt mycket. Det indikerar ju om något att IFK Osby och Ulf Larsson har trivts ihop. Beslutet att nu upphöra samarbetet är taget i ren symbios.

Han har inte fått sparken alltså?
– Nej. Det ordet finns inte med i vokabulären. Vi har haft en öppen och god dialog och skiljs åt under ordnade former.

Vad händer nu?
– Vi har precis startat processen med att hitta en ny tränare. Första steget är att prata med spelartruppen om hur de ser på frågan – om de har något förslag på upplägg.

Många av spelarna har också utgående kontrakt?
– Ja, men vi hoppas kunna behålla stommen och bygga vidare på ett lag som bygger på Osbyfostrade grabbar. Ambitionen är dessutom tydlig: nästa års gästspel i division fyra är bara tillfälligt.