Sverige ändrar på tre positioner

Sverige har greppet om EM-platsen. I paus leder blågult borta mot Danmark med 1–0, vilket innebär svensk favör med 3–1 totalt.

Det rödvita tifot var imponerande och de danska supportrarna sjöng nationalsången högre än på mycket länge. Det var upplagt för dansk EM-kvalfest i Parken.
Och inledningsvis kändes det bara som om det var en tidsfråga innan Poulsen, Kjaer och Eriksen skulle fixa ett danskt ledningsmål och sätta danskarna i förarsätet i färden mot Frankrike.
Det går knappast att komma närmare än i den åttonde minuten då Yussuf Poulsen mötte en hörna från Christian Eriksen, bollen seglade mot mål, men Kim Källström dök upp och rensade rakt i egen ribba framför Simon Kjaer.
Bollen for ut framför den svenska buren, men kalabaliken avslutades med ett skott över från Thomas Delaney och svenskarna kunde andas ut.
Istället kom Sverige i ett sällsynt anfall i den 18:e minuten. Emil Forsberg jobbade fram en hörna, som Källström tog sig an.
Och då bestämde sig det danska försvaret för att ta tillfällig timeout.
På annat sätt går det nämligen inte att förklara att Zlatan Ibrahimovic helt ostört kunde skarva in det blågula ledningsmålet.
När Simon Kjaer upptäckte faran var bollen redan på väg mot mål.
Danmark fortsatte att ha spelövertaget under den första halvleken, men samspelt mellan Christian Eriksen och den rödvita anfallstrion fungerade inte och de klara chanserna uteblev.
Svenskarna var däremot desto närmare vid ett par tillfällen och Zlatan hade en fot med i båda chanserna som kom efter inspel från vänster från PSG-forwarden.
I den 27:e minuten passerade bollen precis förbi Marcus Berg som hade öppet mål och i den 39:e minuten snedsparkade Daniel Agger bara centimeter över egen överliggare.

×