Griffins värvar från konkurrent

Limhamn Griffins förstärker laget med tre spelare från Skånekonkurrenten Kristianstad Predators inför Superserien 2016.

I november stod det klart att Kristianstad Predators och Västerås Roedeers inte uppfyllde kraven för spel i den högsta serien i amerikansk fotboll.
Limhamn Griffins såg därför sin chans att värva från den tidigare seriekonkurrenten och har signerat tre Kristianstadsspelare.
– Det är ju väldigt tråkigt vad som hänt i Kristianstad och det finns inte riktigt något som kommer kunna ersätta känslan av derbymatcherna oss emellan. Men så är ju situationen och vi är mycket glada att ha kunnat säkra dessa nyförvärv som kommer sätta sin prägel på vårt lag direkt, kommenterar Griffins Carl Klimfors i ett pressmeddelande.
Amerikanen Charles Ryan har spelat två av de senaste tre säsongerna i Kristianstad och har alla förutsättningar att bli en ledande gestalt i försvaret. Ryan spelar på den defensiva linjen och har efter en framgångsrik karriär på collegenivå meriter från både i Superserien i Sverige och i Tyskland.
På den offensiva sidan ansluter två linjespelare, Albin Dahl och Sebastian Schön, som båda har varit tongivande spelare i Kristianstad sen laget gick upp i högsta serien.
– Detta är ju extremt etablerade spelare i Superserien som kommer tillföra enormt mycket till spetsen i vårt lag. Det är exakt den här typen av spelare och personer vi är ute efter på och utanför plan, det är talangfulla och hårt jobbande grabbar som vill spela på högsta nivån och det är med sådana personer vi kommer se till att vi tar oss hela vägen i Superserien, kommenterar Carl Klimfors.
Lagen i Superserien 2016 är: Tyresö Royal Crowns, Carlstad Crusaders, Uppsala 86ers, Örebro Black Knights, STU Northside Bulls, Limhamn Griffins och Stockholm Mean Machines.

×