Singelolycka utanför Osby

Trafik En singelolycka inträffade på tisdagsmorgonen på väg 15.
En kvinna fick klippas ut ur sin bil efter att hon hamnat i diket under morgonens extremhalka.

Larmet kom vid halv sju till SOS. Enligt uppgift ska en bil ha kört i diket och föraren kunde inte ta sig ut själv från fordonet.

– De fick att klippa upp taket för att hjälpa föraren ut. Men det är ingen indikation på hur pass allvarlig skadeläget var, sa Mia Sandgren, polisens pressinformatör

Det var mycket halt på platsen som stängdes av under bärgningsarbetet. Vid niotiden meddelades åter full framkomlighet förbi olycksplatsen.

– Det var omöjligt för oss att gå uppe på asfalten i stort sett, det var rena ishallen, säger Jan Persson, insatsledare på räddningstjänsten.

Klockan hade just passerat halv sju när larmet om olyckan kom in till SOS. Kvinnan hade då kört in i Visseltofta och på grund av blixthalkan hamnat i diket.

– Hon var ensam i bilen och den stod helt och hållet på förarsidan så hon var då oförmögen att ta sig ut, så vi får då klippa sönder taket, säger Jan Persson.

Kvinnan fick följa med ambulans till centralsjukhuset i Kristianstad för vidare kontroller, men ska under hela insatsen varit kontaktbar och uppgav att hon inte heller varit bortdomnad innan räddningstjänsten kom till platsen.

– Första intrycket är att det gått bra för henne.

Räddningstjänsten varnar nu för blixthalkan och uppmanar alla trafikanter att ta god tid på sig ute på vägarna.
– Anpassa farten efter underlaget och håll avstånd, och se till att ha bra däck på bilen, säger Jan Persson.

Dagens fråga

Brukar du läsa böcker eller lyssna på ljudböcker?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×