Annons

En revy som ännu inte känns färdig

Recension Jan Olsson har varit på En ny revy på Hipp i Malmö.
Publicerad 21 december 2015 • Uppdaterad 13 december 2021

Det hela börjar alldeles utmärkt, när vi med hjälp av Tom Ahlsell och hela ensemblen flyttar oss tillbaka till Kockums i nådens år 1978. Och det slutar lika utmärkt, i nutid, cirka två och en halv timme senare med en fartfylld och festlig final. Det är bara det att en del av det som finns där emellan känns lite problematiskt.

Som knappast kan ha undgått någon kom det en hel del grus i maskineriet, då en av ”En ny revys” båda huvudförfattare, Kristoffer ”Kringlan” Svensson, helt sonika och alldeles korrekt befriades från sina arbetsuppgifter för en tid sedan, strax efter kollationeringen, till följd av ett omdömeslöst påhopp på Aftonbladets kulturchef. Med sig ut fick Svensson givetvis ta med sina manuskript. Av den anledningen fick Malmö Stadsteater, under Hans Marklunds ledning, åtminstone delvis starta om sitt ambitiösa projekt.

Annons

Fakta:

SCEN

Jan Olsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons