Emil med i EM-trupp medan Oscar ratades

Emil Martinsson från Osby Jaktskytteklubb är med i den svenska truppen som skjuter luft-EM i Ungern om en månad. Däremot ratades Oscar Nilsson från Lönsboda Pistolskytteklubb.

Viltmålsskytten Emil Martinsson har ett guld och brons att försvara från förra årets luftvapen-EM i Arnhem. Tillsammans med Jesper Nyberg, Unnaryd, och Pontus Thuresson Åtvid, är han uttagen i det svenska laget i running target till EM som avgörs i ungerska Györ mellan den 24 och 27 februari.
– I vanlig ordning får vi ställa störst förväntningar till viltmål och då i första hand Emil Martinsson. Han är som alltid en het medaljkandidat, menar Svenska Skyttesportförbundets sportchef Jonas Edman.
Som dock inte hade plats för Oscar Nilsson i truppen. Förstaårssenioren från Lönsboda var för en vecka sedan totaltvåa vid EM-kvalet i Linköping. Han vann lördagens tävling medan han kom trea dagen efter.
Skytteförbundet valde att skicka de mer rutinerade pistolskyttarna Pontus Olsson och Mats Johannesson till EM då kvotplatser till OS står på spel.