GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fler utryckningar i väntan på ambulans

HÄSSLEHOLM Räddningstjänsten gjorde förra året 120 fler utryckningar än året innan. ”I väntan på ambulans” ökade radikalt.
Hässleholm • Publicerad 28 januari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Bland ökningarna märks utryckning ”i väntan på ambulans”, där insatserna har ökat från 52 år 2014 till förra årets 91.

– Nära nog en dubblering, konstaterar räddningschef Daniel Sirensjö.

– Dålig ambulansbemanning gör att regionen inte mäktar med.

I väntan på ambulans är ett avtal som Region Skåne tecknat med de skånska räddningstjänsterna.

Räddningstjänstens uppgift är att ge skadade vård, till exempel vid hjärtstopp. De kallas till platsen om ambulans inte kan vara där inom femton minuter.

I årets statistik sticker också de automatiska brandlarmen ut. 290 utryckningar jämfört med 2014 års 262 och 2013 års 249.

– Många nya boenden med automatiska brandlarm har kommit till. Det är sällan brand det handlar om, konstaterar Reimer och säger också att blir det ingen brand debiteras ägaren för insatsen.

Utryckning vid trafikolyckor ökade från 141 till 176, däribland fyra olyckor med dödlig utgång.

Bland utbildningsinsatserna märks en grundläggande brandutbildning för bland andra kommunens anställda. Räddningstjänsten har också besökt sammanlagt 675 elever i årskurs åtta där konsekvenserna av anlagda bränder togs upp.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.