GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisduo medverkar i reklamfilm

HÄSSLEHOLM Poliserna Rolf Paimensalo och Johan Olsson syns snart i en reklamfilm som ska rulla på SF-biografer i nordöstra Skåne.
Hässleholm • Publicerad 29 januari 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Poliserna Johan Olsson och Rolf Paimensalo gör reklam för sina polisyrken i en film som ska visas på SF-biograferna i Kristianstad och HässleholmFoto: Robert Rolf
Poliserna Johan Olsson och Rolf Paimensalo gör reklam för sina polisyrken i en film som ska visas på SF-biograferna i Kristianstad och HässleholmFoto: Robert Rolf

Det är inte bara Paimensalo och Olsson, kända från TV4-satsningen ”112- på liv och död”, som gör reklam för sina yrken. Filmen visar också snuttar från vård, byggnads och konditoribranscherna.

– En rolig grej, tycker Rolf Paimensalo, som tillsammans med kollegan Johan villigt och glatt ställde upp framför kamerorna på Löjtnants Granlunds väg.

Therese Kristiansson, marknadsansvarig, Norra Station, berättar att filmsatsningen är ett led för att göra mässan känd för så många som möjligt.

En mässa som ska bli något utöver det vanliga, försäkrar hon.

– Den blir helt yrkesinriktad med fokus på så kallade bristyrken. De som kommer ska rent konkret få prova på hur det är att till exempel jobba inom byggbranschen.

– Peab bygger upp en mindre arbetsplats i anslutning till mässan där den som vill kan testa hur det är att mura eller göra något annat som hör branschen till.

Mässan vill också slå hål på de fördomar som frodas omkring vissa yrken.

– Så fort man exempelvis pratar om undersköterskor kommer argumentet ” jag vill inte torka äldre i baken”.

– Undersköterskeyrket handlar ju om så otroligt mycket mer. Det vill vi visa, säger Therese Kristiansson.

Med på mässan, som vill avvika från tidigare traditionella mässor just med prova-på-momenten, finns bland andra också polisen och försvarsmakten.

– Försvarsmakten behöver mycket folk i norra Skåne, säger Therese Kristiansson, som berättar att reklamfilmen ska visas på SF-biograferna i Hässleholm och Kristianstad två veckor före mässdatum.

– Vi hoppas att filmen, som är otroligt proffsigt gjord, ska locka den målgruppen vi söker.

Satsningen sker i samarbete med Hässleholms kommun.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.