GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skjuten möttes av arrogant operatör

HÄSSLEHOLM Hotade med att lägga på luren om den svårt skottskadade 28-åringen inte
Hässleholm • Publicerad 6 februari 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Blodspår längs vägen där den skadade släpat sig. Arkivbild
Blodspår längs vägen där den skadade släpat sig. Arkivbild

Tidningen har tagit del av den drygt tusen sidor långa förundersökningen där en 42-årig man står åtalad för mordförsök i Hästveda i fjol. Där framkommer det att det var den målsägande 28-åringen som klockan 03.40 natten till lördagen den 4 juli själv ringde till SOS Alarm.

28-åringen upprepar flera gånger i början av samtalet att han blivit skjuten och att han tror att han ska dö, och att han är i Hästveda. Under de första minuterna försöker operatören få fram exakt var i Hästveda han är, om han vet vem som sköt och om den misstänkte gärningsmannen är på samma plats.

När 28-åringen svarar ”jag har så ont” får han i sin tur svar av operatören med ”va inte uppkäftig då för då ska jag inte hjälpa dig över huvud taget”. Operatören hotar även med att lägga på om 28-åringen inte svarar på frågorna som ställs.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.