Annons

Slarvigt HK Malmö chanslöst mot ettan

MALMÖ Beutlers storspel höll nere siffrorna i derbyt.
Sport • Publicerad 15 februari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Ulf ”Tubbi” Sivertssons manskap har lyft rejält den senaste tiden och förrförra söndagen besegrades Alingsås HK överraskande efter imponerande spel på bortaplan.

Ett spel som HK Malmö inte ens nära var att kunna upprepa i mötet med de regerande svenska mästarna från Kristianstad.

Annons

Den åtta bollar stora förlusten kändes snarare i underkant.

– Svårt att säga varför det blev som det blev. IFK Kristianstad är så klart ett oerhört bra lag på alla positioner, men det här var mest dåligt från vår sida, konstaterade Lönn och fortsatte.

– Vi vet ju om att vi kan så mycket bättre.

Vad var det mer konkret som inte stämde enligt dig?

– Det kändes precis som att vi inte hade samma riv- och slitmentalitet i försvaret som senast, och då blev det för tufft att hålla ihop det. Samtidigt är det skillnad på att möta Alingsås och ett Kristianstad som är mitt inne i brinnande Champions League-spel och har en fantastisk bredd.

– I sådana här matcher måste man gå upp och jobba i djupled, men de lyckades slita upp det så vi inte kunde hålla det tajt. Men vi hade problem framåt också. Det brast på båda hållen och de gjorde oss direkt dåliga.

HK Malmö lät Kristianstad springa iväg till 10–6 på ett tidigt stadium, men arbetade sig nästan helt ikapp.

Vid ställningen 9–11 missade Jim Andersson två kontringslägen där han var helt fri med IFK-målvakten Nebojsa Simic och i stället gjorde gästerna fyra raka mål före pausvilan. Sedan var Malmölaget inte ens i närheten av att kunna hota och som mest stod det 12–22 på resultattavlan.

– Periodvis spelade vi jämnt, men det är tydligt att de har ett helt annan material när det kommer till att gå runt på spelare. Där är vi inte riktigt ännu, betonade Adam Lönn.

HKM-tränaren Ulf ”Tubbi” Sivertsson var också påtagligt besviken på insatsen inför hela 2 144 åskådare i Baltiska hallen.

Annons

– Sådan här stor skillnad ska det inte vara. Vi bjöd på alldeles för många tekniska fel under hela matchen och då kan man inte vinna mot Kristianstad, sa Tubbi.

– Det var tur att vi hade Beutler i mål.

bild 1/2
Det var svettigt värre i Furutorpshallen, både för IF-coachen Uffe Larsson, spelarna och publiken.        Foto: Jörgen Johansson
Tobias Sjöberg stängde igen under stora delar av den första halvleken. Men i andra sprang IF ifrån.             Foto: Jörgen Johansson
Det var svettigt värre i Furutorpshallen, både för IF-coachen Uffe Larsson, spelarna och publiken.        Foto: Jörgen Johansson
Tobias Sjöberg stängde igen under stora delar av den första halvleken. Men i andra sprang IF ifrån.             Foto: Jörgen Johansson
Michael LindholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons