IFK Kristianstad utklassningsvann

Suveräna serieledaren IFK Kristianstad imponerade stort i Skånederbyt mot HK Malmö som besegrades med hela 29–21 (15–9) på bortaplan.
– Jag trodde inte det skulle gå så lätt, sa IFK:s norske femmålsskytt Christian O’Sullivan.

Ulf ”Tubbi” Sivertssons Malmö har lyft rejält den senaste tiden och förrförra söndagen besegrades Alingsås HK överraskande efter imponerande spel på bortaplan.
Ett spel som HK Malmö inte ens nära var att kunna upprepa i mötet med de regerande svenska mästarna från Kristianstad.

Den åtta bollar stora förlusten kändes snarare i underkant.
– Svårt att säga varför det blev som det blev. IFK Kristianstad är så klart ett oerhört bra lag på alla positioner, men det här var mest dåligt från vår sida, sa Adam Lönn.
HK Malmö lät Kristianstad springa iväg till 10–6, men arbetade sig nästan helt ikapp.
Vid ställningen 9–11 missade Jim Andersson två kontringslägen där han var helt fri med IFK-målvakten Nebojsa Simic och i stället gjorde gästerna fyra raka mål före pausvilan. Sedan var Malmölaget inte ens i närheten av att kunna hota och som mest stod det 12–22 på resultattavlan.
IFK Kristianstads tränare Ola Lindgren var också tillfreds med storsegern inför 2 144 åskådare i Baltiska hallen.

– Vi var väldiga rädda för den här matchen mot ett formstarkt Malmö samtidigt som vi hade en tufft Champions League-drabbning i torsdags. Men vi spelade stabilt defensivt, tätt bakåt och fick våra kontringsmöjligheter att springa ifrån, vilket avgjorde det hela. Sedan var skärpan lite si och så, vi brände otroligt många frilägen. Fast jag är ändå jättenöjd att vi tog den här kampen, sa Lindgren.
Eller som Christian O´Sullvian uttryckte det.
– Det här var vår bästa bortamatch för säsongen och jag kan inte vara annat än nöjd med insatsen. Vi hade god kontroll hela vägen.