Hässleholms kommun hade bjudit in Franchisetorget, som under träffen berättade att många franchisegivare söker företagare i Hässleholm.Foto: Kristina Höjendal
Vilka söker folk och vad bör man kolla upp? Det fick åhörarna svar på.

Stort intresse för att bli franchisetagare

HÄSSLEHOLM McDonalds är det. Pressbyrån likaså. Och Waynes Coffee, O’Learys och Skandiamäklarna.
Att jobba för ett franchiseföretag kan innebära en stabilare grund än om man startar helt eget, men innebär också avgifter.

Inför 27 intresserade åhörare gav Franchisetorget råd och tips till den som funderat på att byta karriär, under torsdagskvällens träff på Norra station. Dessutom presenterade sig fyra företag som gärna vill etablera sig i Hässleholm.
Bland dem fanns Hemmafönster.
– Vi finns på 40 platser i landet och hoppas växa rejält. Just nu har vi ingen representant i Hässleholm, sade Gunnar Rosengren.
N3zones försökte få hässleholmarna att arbeta med mattuthyrning och världens största gymkedja – Anytime Fitness, som ännu inte är representerad i Sverige, ville ändra på det.
Samuel Eriksson från Skyltstället talade sig varm för konceptet:
– Med franchise finns redan all administration, allt är paketerat. Franchisetagaren får bättre trygghet än som egenföretagare, men framförallt sparar man tid. Och det krävs inga stora investeringar.

Något man enligt Anders Svensson, Franchisetorget, får värdera från ett företag till ett annat, är avgifterna. Det kan nämligen skilja sig åt vad man får för pengarna.

Magnus Herbst, som i dag arbetar som vaktmästare, lyssnade intresserat. Han funderar på att prova något nytt – kanske inom livsmedel, då han redan nu jobbar extra med grillfester hemma hos folk.
– Att starta något helt eget kan vara en möjlighet men franchise har ju den fördelen att det finns en färdig grund att stå på, konstaterade han.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du fikat på kafé i sommar?

Loading ... Loading ...