Annons

Gryningspyromanens frigivning kan stoppas

Skåne Protesterade 16 gånger mot kroppsvisitering.
Österlen • Publicerad 20 mars 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

– Jag är av meningen att frigivningen inte ska skjutas upp. Det Ulf Borgström vänder sig mot är att anstaltens personal tagit på hans könsorgan vid visitationerna.

Annons

Ulf Borgström börjar avtjäna sitt straff på Tidaholmsanstalten i juni 2011, flyttades sedan till Salberga i Sala november 2014 efter en konflikt med dubbelmördaren Anders Eklund, uppger KvP. Efter en rad konflikter med visitationsvägran och även misstanke om att gryningspyromanen kunde vara ett tilltänkt offer för att mördas i fängelset, där två knivar saknades vid tillfället, flyttas han till Hall.

Det är enbart fängelset Salberga, med säkerhetsklass ett, som nu kritiseras av Ulf Borgström. Han menar att personalens visitationer är mycket integritetskränkande och att de sker fyra gånger dagligen. Framför allt vänder han sig mot att visitationerna varje gång omfattar att personalen tar honom på könsorganet.

Annons

Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons