SÄLEN 20180115 Säpochefen Anders Thornberg på Rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen. Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060

Lätt svensk seger – men Kim överraskad

Malmö Sverige gjorde sitt jobb mot Iran och vann med 34–19 (16–9) i OS-kvalet.
Men efteråt stod comebackande Kim Andersson i mixade zonen och var överraskad över vad som hade hänt tidigare på kvällen.

– Jag trodde att Slovenien skulle gå på pumpen mot Spanien. I mina ögon är Spanien ett bättre lag, sa Kim Andersson, som direkt började ladda om inför lördagens möte med Slovenien (avkast 18.30).
EM-silvermedaljörernas svaga andra halvlek mot Slovenien (endast fem mål) ändrade kraftigt förutsättningarna i OS-kvalet.
– Vårt drömscenario hade varit om lördagens match varit direkt avgörande, men det är bara att gilla läget. Nu har vi Slovenien och vinner vi den matchen så ser det väldigt positivt ut för fortsättningen, sa Andersson.

Sverige fick slita för segern mot Slovenien i EM och det lär knappast bli lättare i Malmö arena. även om hemmapubliken kan hjälpa till.
– De ger inte upp utan spelar över 60 minuter. Det är så handboll är. Spanien ledde i halvtid med fyra och förlorade med tre. Det vänder snabbt och det måste vi vara medvetna om. Det är ett Balkanlag och de är alltid väldigt skickliga. Vi måste använda vår storlek till att få ner dem och få stopp på deras spelskickliga spelare, konstaterade Andersson.
Högernian från Ystads IF gjorde comeback i landslaget efter mer än ett års frånvaro och var nöjd med sin insats. Facit blev fyra mål på fyra avslut.
– Det känns alltid skönt att få göra några mål, speciellt när vi vinner.

Sverige brände en del onödiga skott inledningsvis, men på det hela taget gjorde landslaget vad som kunde förväntas.
– Vi var fokuserade och stod väldigt bra bakåt. Mattias (Andersson) hade en period när han var fullständigt omutbar. Han tog några helt sjuka skott. Iran överraskade oss lite med skyttar med i stort sett alla niometerspositioner, sa Andersson, som dock hittade lite att slipa på:
– Vi har lite vi kan täppa till bakåt, vi ska inte behöva förlita oss på att Mattias och ”Äpplet” (Mikael Appelgren) ska ta så mycket, även om det givetvis är härligt när de gör det. Om vi kan stå lite tightare, och få lite enklare kontringar, så är det en bra start på nästa match.
Viktige försvarsspelaren Tobias Karlsson spelade inte i andra halvlek.
– Han mådde inte bra, mer vet jag inte, sa förbundskaptenen Staffan Olsson.

×