Sverige till OS efter jättedrama

Sport • Publicerad 10 april 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Malmö arena kokade under den direkt avgörande matchen i OS-kvalet mellan Sverige och Spanien.

Det blev även 20–24 innan Niclas Ekberg reducerade på straff med tre minuter kvar. När den sista minuten startade var ställningen 22–25 och Tobias Karlsson stoppade ett spanskt anfall. Sverige fick en sista attack att göra det nödvändiga målet.

Fram stegade Niclas Ekberg efter lång väntan och dundrade in 23–25.

bild 1/5
Ut mot Vankivavägen finns också delar av en gammal stenmur kvar.
Frida Gustafsson gjorde två av Rökes fyra mål i Lund. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV