Annons

Förskolans reklampelare växer fram bakom plasten

OSBY Vad är det som växer fram bakom presenningarna utanför Prästgårdens förskola? Sedan en tid tillbaka finns ett litet torn längs vägen mittemot kyrkan och därinne arbetar konstnären Sven-Ingvar Johansson med en utsmyckning.
Osby • Publicerad 27 april 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Barnen på förskolan har nyfiket följt vad som händer vid presenningarna.

– De har varit där under arbetets gång och tycker att det är superspännande, säger förskolechefen Lotti Pira.

Annons

Det började med att pastoratet, som också driver förskolan, tog ner kronan på ett dåligt gammalt träd för att inte någon förbipasserande skulle riskera att skada sig om stammen skulle brytas.

Sedan anlitades Sven-Ingvar Johansson, välkänd motorsågskonstnär från Osby, för att göra om stammen till ett konstverk, på samma sätt som han har gjort på flertalet andra platser.

– Och eftersom Prästängens förskola är relativt nystartad så tyckte vi att det kunde vara trevligt om konstverket har med förskolan att göra så att den blir en reklampekare, säger Lotti Pira.

Konstverket kommer bland annat att bestå av en nallebjörn och klossar frammejslade ur stammen med hjälp av sågen och nu i veckan kommer Sven-Ingvar Johansson att bli klar.

Men barnen får hålla sig till tåls innan de får se slutresultatet. Fram till den 19 maj kommer stammen att vara övertäckt för att sedan invigas i samband med att Förskolans dag firas.

bild 1/3
Konstnärens ritning.
Sven-Ingvar Johansson har mejslat fram bland annat en nallebjörn ur det gamla trädet. Foto: Torbjörn Wester
Bakom plasten döljer sig spännande saker.
Konstnärens ritning.
Sven-Ingvar Johansson har mejslat fram bland annat en nallebjörn ur det gamla trädet. Foto: Torbjörn Wester
torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons