Lindberg klar för nytt stall

I elfte timman blev det klart att Vankivasonen Mattias Lindberg kör V8 Thunder Cars även denna säsong. Och det är snabba bud då den första deltävlingen körs redan till helgen på Mantorp Park.

Det såg mörkt ut för Mattias Lindberg inför den här säsongen då han så sent som för någon vecka sedan inte hade klart med varken serie eller stall. Men förra veckan blev det napp.
– Tony Bryntesson tog kontakt med mig och frågade om jag ville ratta en av deras två Ford Mustang-bilar, säger Mattias Lindberg som vann Thunder Cars förra året då han körde för Memphis Racing.

– Det såg verkligen tungt ut ett tag så det var skönt att det löste sig med Bryntesson Motorsport.
Debuten för det nya stallet och bilen blir redan till helgen då den första deltävlingen av sex, Vårracet, körs på Mantorp Park.
– På lördag förmiddag kör jag ett 30 minuter långt test vilket är första gången jag bekantar mig med bilen. Sedan blir det kval på eftermiddagen och två lopp på söndagen, berättar Lindberg vilken har Hässleholms MK som klubbadress.

Mattias kommer bland annat att köra två av årets deltävlingar på närbelägna Ljungbyhed Park och en i Finland.
– Samtidigt med SM-serien kör vi Baltic Cup med förare från förutom Sverige, Norge, Finland och Estland, säger Mattias Lindberg som satsar på att vinna V8 Thunder Cars även i år.
– Räknar mig själv som en av favoriterna. Men många av förarna från i fjol är med och de vet jag ju är duktiga.

Bryntesson Motorsport har till det här året bytt märke från Camaro till Ford Mustang. Något som Lindberg bara ser positivt på.

– Nu blir det helt nya bilar som bland annat har bättre driftsäkerhet. Vilket ju är viktigt i en serie där varje lopp räknas., säger Mattias.
Då det körs två race i varje deltävling blir det allt som allt tolv tävlingar där Mattias och hans stallkollega Erik Stillman kan samla poäng.