Foto: TT

Så snabbt blir din bil en dödsfälla

Malmö Hur snabbt blir det egentligen stekhett i en bil på sommaren? Svenska Kennelklubben har undersökt den saken.

Eftersom även hundar kan råka illa ut om de lämnas instängda i varma bilar har Svenska Kennelklubben låtit genomföra en undersökning av hur varm en bil egentligen blir i svenskt sommarväder.
Vid fyra tillfällen i juni och juli år 2014, vid ett antal typiska svenska sommarväderlekar med temperaturer mellan 20 och 30 grader och med tidvis molnigt, tidvis soligt väder, mätte man temperaturen inne i bilar med dels helt stängda, dels något nedvevade rutor.
Efter två timmar med ”lätta skyar” och 21 graders utomhustemperatur var det cirka 40 grader inne i bilen. Vid 27 graders utomhustemperatur och helt molnfritt väder var det, efter en timme, över 50 grader i bilen.

Läs mer: Barn satt fast i het bil

Läs mer: Hela undersökningen

×