Framgångar för HLMK-förare i South Swedish

Hässleholms Motorklubbs bägge elitförare Johan Green och Stoffe Persson svarade bägge för bra resultat i helgens South Swedish Rally. Green avancerade till tredje plats i sin klass i SM medan Persson tog sin andra raka seger i årets SSRC.

Då Midsommardansen i Ljungby blev inställt ingick årets tredje deltävling i SSRC (Sydcupen) i South Swedish Rally som kördes med start och mål i Karlskrona.
Även rally-SM körde sin tredje SM-deltävling för året.
Vann totalt gjorde P-G Andersson som vann sin tredje tävling för året. I trimmat 2-hjulsdrivet blev det en femteplats för Hässleholms Johan Green.

– Är nöjd med tävlingen även om jag hade en hel del strul, säger Johan som hade Kräbbelbodaföraren Hans Johansson, som kör för Olofström, en placering efter sig.
– Hade problem med bromsarna på fredagen. Fick rätt på felet till lördagen men under matuppehållet svalnade skivorna vilket gjorde att vi inte hade några bromsar på tionde sträckan, berättar Green.

Som på de bägge sista sträckorna avancerade några placeringar upp till en femte plats.
– Vilket gjorde att vi gick upp i totalen till en delad tredjeplats, säger Johan Green.
Som kör nästa SM-tävling i mitten av juli då det är en sprinttävling ingående i SM-veckan. Nästa riktiga SM-tävling är i Hässleholm i augusti.

För Stoffe Nilsson blev det andra raka segern i SSRC. Han vann tävlingen 22 sekunder före Mattias Olsson från Gullabo och med Viktor Karlsson från Nybro ytterligare en minut efter sig.
Det blev HLMK-seger för A, B-förare R3 där Martin Tallberg segrade. Osbys Kim Nilsson var tvåa i R1b bland A-förare. För Vinslövsbröderna Jesper och Hampus Nilsson, som kör för Kristianstad, blev det tredjeplatser i sina klasser.