Strulig start för Lindberg

Sport Den regerande mästaren Mattias Lindberg fick nöja sig med en femte plats som bäst då V8 Thunder Car-serien drog igång på Mantorp Park.
Sport • Publicerad 11 maj 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Trots det strålande vädret blev det ingen solig start på säsongen för Mattias Lindberg. Han fick köra i en lånad bil då hans nya Ford Mustang ännu inte var leverad. FOTO: RACEFOTO
Trots det strålande vädret blev det ingen solig start på säsongen för Mattias Lindberg. Han fick köra i en lånad bil då hans nya Ford Mustang ännu inte var leverad. FOTO: RACEFOTO

Mattias Lindberg kör den här säsongen för Bryntesson Motorsport. Till premiären var det meningen att hans nya Ford Mustang skulle vara tillgänglig. Men så var det inte utan Vankivasonen fick köra tävlingen i en lånad bil av samma märke.

– Det var inte riktigt så här jag hade tänkt mig. Men till nästa race om en månad ska jag köra med den nya Mustangen.

Mattias fick dock en acceptabel placering i det första racet där han blev femma. Men i det andra blev det bara en 14:e plats efter det att han blivit påkörd och snurrat.

– I det första racet låg jag fyra till sexa hela tiden. Men trots att jag försökte pressa bilen allt vad jag kunde så gick det inte fortare, säger Lindberg som hade samma placering i det andra racet fram till incidenten.

– Ramlade ner till 17:e plats men det var för kort tid kvar för komma ifatt. Lite surt då jag tappade många poäng. Mitt mål är ju som regerande mästare att försvara titeln.

Nästa race blir den 9–10 juni på Ljungbyhed Park. Då hoppas Mattias Lindberg att han ska vara väl förtrogen med sin nya Ford Mustang av 2016 års modell.

– Kommer att testa bilen på plats om några veckor. Ett gott tecken är att min teamkamrat Erik Stillman kör den nya bilen och är mycket nöjd med den.

Stillman inledde för övrigt säsongen med en sjunde- och en tiondeplacering. Andreas Ahlberg, i en Ford Mustang, vann det första racet medan Alexander Graff, som kör för Lindbergs fjolårsteam Memphis Racing, segrade i det andra i sin Chevrolet Camaro.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.