Annons

Ikea miljardinvesterar i Hyllie

ÖRESUND Familjen Kamprads bolag Ikano köper kontorsfastigheten Klipporna i Hyllie av Skanska för en miljard kronor. Och på andra sidan Öresund planerar Ikea för ett nytt cityvaruhus med takträdgård som ska byggas bredvid huvudbangården.
Publicerad 31 maj 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Familjen Kamprads bolag Ikano köper kontorsfastigheten Klipporna i Hyllie av Skanska för en miljard kronor. Foto: News Øresund
Familjen Kamprads bolag Ikano köper kontorsfastigheten Klipporna i Hyllie av Skanska för en miljard kronor. Foto: News Øresund

Kampradsfären storsatsar i Malmö och Köpenhamn. Det började med bygget av möbelvaruhuset i Svågertorp som invigdes hösten 2009. Redan då hade Ikea tingat en tomt mitt emot varuhuset och hösten 2015 kunde Ikea flytta in i sin nya globala mötesplats Hubhult med tusen arbetsplatser.

Den 30 juni i år fortsätter satsningen i Malmö när familjen Kamprads bolag Ikano tar över ägandet av kontorsfastigheten Klipporna i Hyllie från byggherren Skanska. Prislappen för den 19 000 kvadratmeter stora fastigheten hamnar på 1 miljard kronor.

Annons

För den som åker vidare i tåget in mot centrala Köpenhamn kan strax innan huvudbangården se en tom tomt vid Fisketorvet och Tivoli hotell. Där planerar Ikea att fortsätta sin Öresundssatsning genom att bygga ett nytt cityvaruhus med takträdgård.

News Øresund
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons