Tv är på Djursjukhuset för att filma.
Tv är på Djursjukhuset för att filma.
Tv är på Djursjukhuset för att filma.Maja Blomquist, Djurvårdare, gör sitt jobb samtidigt som kameran rullar.
Arbetet pågår som vanligt på Hässleholms djursjukhus, sjuka djur tas om hand av personalen, enda skillnaden just nu att arbetet kommer att skildras i kommande tv-program.
Kameramannen Tom Perczenski och reportern Staffan Stam, som jobbar för Sjuan, fick ta på sig skyddskläder när de skulle besöka vissa avdelningar. Foto: Jörgen Johansson
Tv är på Djursjukhuset för att filma.

En titt in i djurens värld

Hässleholm Det vardagliga arbetet i sjukhuset tar inte någon paus trots att tv är på besök. Personalen släpper gärna fram kamerorna ända fram till operationssalen.

På operationsbordet i rostfritt stål ligger en cockerpoo. Hunden som är en typ av cockerspaniel är sövd och får sina öron sköljda med vatten innan operationen. När han vaknar så kommer han att ha ett öra mindre.
– En del hundar är som öronbarn och lever med ständig smärta, då är det lika bra att ta bort örat. Jag tror att de hör litegrann ändå – fast mycket dovt, säger Karin Löfqvist, chefsveterinär på Hässleholms djursjukhus.

Hon har många bollar i luften – hon är involverad i operationen men ibland flänger hon ut i korridoren för att göra några klippbilder eller göra en intervju-synk.
Det är nämligen ett tv-team på plats. Tom Peczynski och Staffan Stam filmar för programmet Veterinärerna, som utspelar sig på olika djursjukhus runt om i Sverige och sänds i Sjuan.
Karin Löfqvist tar regianvisningar av tv-killarna och rör sig vant framför kameran.
Hon har jobbat på Helsingborgs djursjukhus där hon spelade in 13 (!) säsonger av SVT:s veterinärprogram. Nu är hon inne på sin andra säsong för Veterinärerna på den nya arbetsplatsen i Hässleholm. Schemat är redan späckat med jobb på sjukhuset och det krävs både ork och extra tid för att samtidigt vara med i tv.

– I fjol opererade vi som idioter hela dagarna sedan gjorde vi synkar med tv-teamet till elva-tolv på kvällen, säger hon.
I år har Löfqvist planerat bättre, säger hon även om det fortfarande blir långa dagar.
– Jag tycker att det är roligt, sen är det ju ett förbaskat bra sätt att få lite reklam.
Kunder finns det gott om, de kommer från hela Sydsverige och till och med från Karlstad. Men Karin Löfqvist behöver fler medarbetare för att kunna utnyttja de stora lokalerna.
– Platsmässigt så är vi största djursjukhuset i Sverige, min mission är att fylla på med folk.

– Skulle vi kunna ta en sekvens där du går i korridoren? frågar Staffan Stam.
Karin ställer upp och tar några raska steg i korridoren – de blev lite för raska och sekvensen tas om. Två gånger och sedan var kameran lite fel inställd.
– Förlåt kan vi ta om igen, säger kameramannen Tom Peczynski.
Chefsveterinären är inte svår att övertyga.
– Det är lätt att jobba med Karin, hon är så tålmodig säger Staffan Stam.
Karin Löfqvist medger skämtsamt att hon har en sång- och dansman inom sig.

– Ja, om jag bara fick lov hade jag tagit piruetter, säger hon.
Jämfört med SVT-produktionen Djursjukhuset med upp till 15 medarbetare är sjuans tvåmansteam väldigt smidiga, enligt henne. Staffan instämmer.
– Tv är tv. Det är veterinärernas jobb som är det viktigaste, säger han.

Dagens fråga

Skickar du julkort?

Loading ... Loading ...