Ryckte ut till industri – släckte brand i isolering

Osby På onsdagseftermiddagen kom larm från företaget Johpomek i Osby om rökutveckling från en lackeringsugn.
Osby • Publicerad 1 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

På onsdagseftermiddagen kom larm från företaget Johpomek i Osby om rökutveckling från en lackeringsugn.

Räddningstjänsten kunde konstatera att det var isolering ovanför ugnen som brann och under cirka en timme jobbade sju man med att släcka elden. En stor del av arbetet handlade om att försöka komma åt isoleringen, berättade insatsledare Jan Persson vid 16-tiden när han var åter på stationen.

Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.