Utredning om skyltstölder nerlagd

HÄSSLEHOLM Ord står mot ord och brott går inte att styrka, enligt polisen.
Hässleholm • Publicerad 1 juni 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Glada Getens skyltar stals om och om igen. Nu läggs polisutredningen ner eftersom brott inte kan styrkas. ARKIVBILD
Glada Getens skyltar stals om och om igen. Nu läggs polisutredningen ner eftersom brott inte kan styrkas. ARKIVBILD

Ungefär vid den här tiden för ett år sedan började stölderna av företagets skyltar. Stölder som sedermera skulle visa sig bli en följetong.

Det var från stora vägen, vid infarten till Hovdala, som skyltarna försvann.

På bara någon månad blev gårdsmejeriet av med kaféskyltarna inte mindre än tolv gånger. Under en vecka stals det en skylt om dagen.

Det gick så långt att paret som driver gårdsmejeriet, Henrik och Victoria Mårtensson, hade med sig nygjorda skyltar i bilen när de körde från gården. Att kedja eller binda fast dem hjälpte inte.

Skyltstölderna hamnade hos polisen som har försökt att utreda ärendet.

Men nu läggs utredningen ner. Ord står mot ord och utredningen kommer ingen vart.

– Jag har väl haft en känsla av att det skulle bli så här, var lite förberedd på det. Det blir ju oftast så i sådana här ärenden, kommenterar Henrik Mårtensson beskedet.

– Samtidigt var det viktigt för oss att polisanmäla det som hände, inte minst om det skulle fortsätta. Då har polisen en historia bakom.

Paret Mårtensson tyckte inte att extraarbetet med stölderna var det värsta. Det var känslan av att någon ville förstöra för dem.

Att någon hade koll, var missunnsam eller bara ville sabotera.

Glada Getens gårdsmejeri startade för några år sedan i Lilla Oberöd med mejeri och kafé med varor gjorda av mjölk från deras getter.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.