Granqvist skjuter i World Cup

Sport Skyttesportens världscup tuffar vidare utan paus och på fredag startar en världscuptävling för lerduva i San Marino.
Sport • Publicerad 2 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Skyttesportens världscup tuffar vidare utan paus och på fredag startar en världscuptävling för lerduva i San Marino. Åtta svenska skyttar, varav tre är våra OS-skyttar, åker dit för att tävla.

Först ut på världscupen i San Marino är herrarnas trap där tre svenska skyttar får chansen. Det är Andreas Norlén, Rickard Levin-Andersson och Hässleholms Niklas Granqvist.

- Andreas har skjutit jättebra här på slutet, så det ska bli kul och se honom på världscupen. Även Rickard har hållit en hög och jämn nivå, och han sköt ju jättebra på VM i fjol. Niklas är lite mer gubben i lådan som vi inte vet riktigt vart vi har, men som kan glimta till, säger förbundskapten Christer Svensson.

Den svenska nationaldagen får Håkan Dahlby fira med att tävla i dubbeltrap. Det här är första stora tävlingen för honom sedan uttagningen till sommarens olympiska spel.

- Håkan är ju alltid med och fajtas om final, där allt kan hända. Positivt är att han har kunnat träna på hemmaplan nu efter att han har fått igång sin bana utanför Södertälje, säger Christer Svensson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.