Öresundstågen ska bli som nya

Skåne. När Öresundsbron öppnade 2000 rullade de första Öresundstågen mellan Skåne och Själland. Tågen är slitna och ska nu rustas upp.
Publicerad 2 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

– Tågen ska fräschas upp på utsidan och interiört, säger Stefan Svalö (S), ordförande i regionens kollektivtrafiknämnd.

Inför upprustningen har synpunkter och önskemål tagits in från både kunder och tågpersonal. Det framkom då bland annat önskemål om bättre möjlighet att förvara bagage och ett trevligare område för kunder med rullstol.

Swedtrac RailServices AB har tilldelats uppdraget att utföra upprustningen av 64 Öresundståg med option på ytterligare 47 tåg. Upprustningen kommer att utföras i deras verkstad i Tillberga utanför Västerås.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.