FC Hessleholm skakade suveräna serieledarna

Sport FC Hessleholm gav serieledande Bromölla en riktig match
Sport • Publicerad 3 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

– Tycker absolut att vi var värda poäng i den här matchen, menade en bedrövad FCH-tränare Daniel Nilsson efter 2-3-förlusten, halvtid 0–1.

Ifö Bromölla kom till Österås med sju raka segrar bakom sig och hade snittat över fyra mål per match så här långt. Hemmalaget hade sex raka utan förlust efter sin svaga inledning på serien så det var upplagt för en bra match.

FCH inledde också bra och på de första sex minuterna skapade man ett par bra chanser genom Michelle Jormelius men Moa Raftmark i Bromöllamålet var på sin vakt. Det tog också en kvart innan gästerna hade ett skott på mål. Istället var det Jormelius och forwardskollegan Emilia Nyberg som firade stora triumfer och den sist nämnda var mycket näta nätkänning i den 22:a minuten. Fem minuter senare kom istället FCH:s ledningsmål genom Michelle Jormelius som sprang sig fri i straffområdet och sköt 1-0. Noterbart från de första 45 minuterna var också att hemmaspelarna vann nästan alla närkamper och på det sättet styrde mycket av spelet.

– Vår första halvlek är riktigt bra, en av våra absolut bästa under våren, ansåg Daniel Nilsson vars lag mycket välförtjänt ledde i pausen.

Riktigt bra lag, som Bromölla, har dock ofta en växel ytterligare och dessutom en effektivitet som förklarar tabellplaceringen. På tre minuter i den andra halvleken vände man på steken när Nadja Andersson och skyttedrottningen Ellinore Kieninger överlistade Nellie Kjellsson. Kvitteringen till 1–1 i den 48:e minuten tillkom dock efter ett missförstånd i hemmaförsvaret,

– Trist att vi åker på ett sådant mål, ansåg FCH-tränaren.

Minuten efter 1–2 var dock Jormelius mycket nära att kvittera efter ett friläge men bollen smet retfullt utanför stolpen. Istället gjorde Bromölla 1–3 med halvtimmen kvar genom - just det Kieninger.

Men hemmalaget gav inte upp utan hittade lite av första halvlekens bländande spel vilket räckte till en reducering 2–3 som Linda Arvidsson skyfflade in i efterdyningarna till en hörna.

– Vi skapar ju faktiskt lägen under hela matchen och då skall man ha i åtanke att vi möter ett så bra lag som Bromölla, ansåg Nilsson vars lag faktiskt flyttade upp och hotade in i övertidsminuten.

FC Hessleholm gjorde en stark laginsats och bör trots förlusten ha goda chanser att slåss om en andra plats i serien. Man hade dessutom planens bästa spelare Michelle Jormelius – född 00 – som med sin löpning och bollkontroll skapade massvis med chanser.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.