Slutskede i flytt från kommunhus

Osby • Publicerad 3 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det mesta av grejerna är på plats, tekniken fungerar och anställda har börjat jobba på sina ny arbetsplatser i de tillfälliga lokalerna på Briogatan 1, berättar Christel Johansson, tf fastighetsstrateg.

– Allt har flutit på bra så här långt, det beror mycket på att vi på förhand har gjort en minutiös planering att hålla oss till, säger hon.

För henne har den senaste tiden inneburit varierade arbetsuppgifter kopplat till flytten. I går eftermiddag höll hon på att skruva ihop ett trasigt ben till ett höj- och sänkbart skrivbord samtidigt som hon hade större betydligt större strategiska frågor att bita i.

– Det är allt från stort till smått, säger hon.

För personalen på några avdelningar, cirka 40 personer, blir det flytt på tisdag. Och från tisdag är Osby kommuns besöksadress Briogatan 1.

Briohuset kommer att rymma kommunens reception/växel, kommunledningskontor, kansli, ekonomi- och HR-avdelning, kostenhet, elevhälsa, flyktingmottagningen, Utbildning & arbete/socialkontor.

Tjänstemän inom Barn & skola som funnits på Parkgatan 26, finns också från och med tisdag på Briogatan.

– Vi har flyttat, men det ska inte vara någon förändring för medborgarna, utan samma service som tidigare, det är det viktigaste, säger Christel Johansson.

bild 1/5
Foto: Osby kommun
Foto: osby kommun
Foto: Osby kommun
Foto: Osby kommun
Foto: Osby kommun
Foto: Osby kommun
Foto: osby kommun
Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.