HIF föll mot Nordins nya lag

Sport • Publicerad 4 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

HIF hade gjort en del omdisponeringar i sitt lag inför matchen mot IFK Malmö son spelades på Gamla IP:s konstgräs. Arber Sabani ersatte avstängde skyttekungen Tommy Filipovic medan Egzon Ademi och Emil Szymanski var ytterbackar.

Nytillträdde tränare Olle Nordin hade lagt upp en defensiv taktik för sitt nya lag. IFK Malmö fick också matchen dit man ville tack vare två mål i den första halvleken.

1–0 i den 24:e minuten kom 1–0 efter en målvaktsinspark. Efter en nickduell hamnade bollen bakom HIF:s backlinje till en fri Nemanja Lekanovic som inte gjorde något misstag. Vid 2–0 i den 37:e minuten tappade en HIF-spelare bollen något som Shaban Pehilj utnyttjade.

– Två riktiga bjudningar från vår sida, säger Dan Olofsson som tyckte att hans lag fick en hyfsad start på matchen.

– Vi har det mesta av spelet medan de backar hem. Det skapas en del chanser som dock blir resultatlösa.

HIF gjorde två byten i paus. Emil Szymanski ersattes av Liridon Ahmeti efter att den Emil fått känning i ena ljumsken medan Otto Nilsson bytte av Egzon Ademi.

– Det sistnämnda bytet gjorde vi för att förstärka offensiven, säger Olofsson.

HIF fortsatte att dominera efter paus men ett hårt och motiverat arbetande IFK Malmö kunde behålla sin ledning och vinna för sin nya tränare Olle Nordin.

– Tyvärr är det en sådan match vi inte bör förlora om vi ska vara med i toppen. Vi blir straffade av Malmö när vi inte är vaksamma och tar felbeslut.

Saknade ni skyttekungen Tommy Filipovic?

– Tycker nog vi bör göra mål även när inte han är med. Så beroende ska man inte vara av en spelare, menar Dan Olofsson som fem minuter före slutet gjorde ett säkerhetsbyte då Johan Hansson bytte av Eric Svensson som hade känning på en baksida.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.