Hässleholm Kommunens IT-avdelning flyttar ut ur Havremagssinet under tiden Hibab bygger om.
Hässleholm • Publicerad 8 juni 2016 • Uppdaterad 30 november 2021

I samband med det omfattande renoveringsarbetet och anpassningarna på Havremagasinet, dit barn- och utbildningsförvaltningen ska flytta, kommer arbetsmiljön och driftsäkerheten för kommunens IT-avdelning att påverkas.

Därför har tekniska nämndens arbetsutskott beslutat att avsätta 1,1 miljoner kronor för att anpassa Mekanikerskolan för IT-avdelningen som måste vara där under ett drygt år.

Arbetsplatser för 25-30 personer måste skapas. Dessutom krävs säkert utrymme för förvaring och programmering av UT-utrustning.

Merparten av pengarna går till att bygga ut det datanätverk som finns i byggnaden för att uppfylla kraven på säkerhet och prestanda. Dessutom behövs ett förstärkt skalskydd av byggnaden i form av nya fönster och låsanordningar.

Investeringen är till gagn för byggnaden och dess framtida användning, enligt tekniska förvaltningen.

Samtidigt beräknas totalkostnaden för anpassning på Havremagasinet minska med omkring en miljon kronor.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.