Annons

Sjöviken ger inte upp Elitseriekontraktet

Sport • Publicerad 9 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Omgång två spelas i Tantolunden i Stockholm där hemmalaget Tantogården står för värdskapet och redan på onsdagskvällen åkte Sjövikensseptetten mot Stockholm.

– Vi är framme på onsdagskvällen och tränar sedan på betongunderlaget under torsdagen och fredagen, berättar L-P Nilsson som känner till banorna ganska bra.

Annons

– Vi har spelat en del där så helt okända banor är det inte.

Nilsson & co får ännu en gång bege sig till en elitseriesammandragning utan klubbnestorn Jan-Åke Persson som fortfarande är sjukskriven.

– Tyvärr betyder han en hel del för oss och det märkte vi i Sundsvall, säger Nilsson som aldrig upplevt en sämre säsongsstart än den som kom i Sundsvall.

– Nej, inte på långa vägar.

Har ni analyserat vad det berodde på?

– Nej, men det var bara att konstatera att ingen av våra spelare hade någon bra helg i Sundsvall och det är ovanligt att det är så i ett helt lag, berättar L-P Nilsson som var bäste Sjövikenspelare i Sundsvall men dock långt ner på 32:a plats i det individuella sammandraget.

Inför Stockholmsresan där Sjöviken är piskade att börja plocka hyfsat med poäng har man gjort några förändringar i laget. Conny Lekander och Anders Andersson har försvunnit och istället har nyförvärvet Nicklas Strömberg plockats in och debuterar i Elitserielaget. Strömberg visade bra form genom att bli trea under helgen i en nationell tävling i Växjö.

I Tantogården finns också jättetalangen Elias Zachariassen som för några år sedan spelade för Perstorps BGK.

– Vi skall göra precis vad vi kan för att komma tillbaka, säger L-P Nilsson.

Den sista sammandragningen i juli spelas sedan på Hässleholmsgårdens EB-banor och med Sjöviken som värdklubb.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons