Sjöviken ger inte upp Elitseriekontraktet

Sport • Publicerad 9 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Omgång två spelas i Tantolunden i Stockholm där hemmalaget Tantogården står för värdskapet och redan på onsdagskvällen åkte Sjövikensseptetten mot Stockholm.

– Vi är framme på onsdagskvällen och tränar sedan på betongunderlaget under torsdagen och fredagen, berättar L-P Nilsson som känner till banorna ganska bra.

– Vi har spelat en del där så helt okända banor är det inte.

Nilsson & co får ännu en gång bege sig till en elitseriesammandragning utan klubbnestorn Jan-Åke Persson som fortfarande är sjukskriven.

– Tyvärr betyder han en hel del för oss och det märkte vi i Sundsvall, säger Nilsson som aldrig upplevt en sämre säsongsstart än den som kom i Sundsvall.

– Nej, inte på långa vägar.

Har ni analyserat vad det berodde på?

– Nej, men det var bara att konstatera att ingen av våra spelare hade någon bra helg i Sundsvall och det är ovanligt att det är så i ett helt lag, berättar L-P Nilsson som var bäste Sjövikenspelare i Sundsvall men dock långt ner på 32:a plats i det individuella sammandraget.

Inför Stockholmsresan där Sjöviken är piskade att börja plocka hyfsat med poäng har man gjort några förändringar i laget. Conny Lekander och Anders Andersson har försvunnit och istället har nyförvärvet Nicklas Strömberg plockats in och debuterar i Elitserielaget. Strömberg visade bra form genom att bli trea under helgen i en nationell tävling i Växjö.

I Tantogården finns också jättetalangen Elias Zachariassen som för några år sedan spelade för Perstorps BGK.

– Vi skall göra precis vad vi kan för att komma tillbaka, säger L-P Nilsson.

Den sista sammandragningen i juli spelas sedan på Hässleholmsgårdens EB-banor och med Sjöviken som värdklubb.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.