Victor Nilsson Lindelöf. Foto: TT/arkiv
Ett självmål av Irlands Ciaran Clark räddade Sverige från förlust i Em-premiären i Paris. Foto: AP Photo/Christophe Ena

Stjärnskottet i Sveriges startelva

En klack från John Guidetti, ett inspel från Zlatan Ibrahimovic och en nick i egen bur från Ciaran Clark.
Sverige hade inte ett enda avslut på mål, men lyckades ändå få med sig en pinne efter 1–1 från EM-premiären mot Irland.
– Vi förlorade inte. Det var det viktigaste, sa Zlatan Ibrahimovic till SVT.

Sverige kom ifrån Stade de France i Saint-Denis utanför Paris med en poäng i bagaget efter en insats som hade mycket i övrigt att önska.
Irland dominerade större delen av den första halvleken och satte Andreas Isaksson rejält i arbete.

Ett mål från de gröna hängde i luften flera gånger. Ett par farliga hörnor, något vasst distansskott och en ribbträff från Jeff Hendrick noterades av nervösa svenskar.
– Vi hade problem i första halvlek, då vi inte kom upp i nivå. Vi tappade boll för lätt. I andra halvlek vågade vi mer, sa Andreas Isaksson till SVT:
– Det är alltid lite nervigt. Vi var lite låsta i första halvlek och fick inte ut den energi vi ville.
Den andra halvleken hann inte bli mer än två minuter gammal innan Irland rättvist tog ledningen genom Wes Hoolahan, som drog till på halvvolley efter ett inlägg av Séamus Coleman.
Målet blev till en väckarklocka för Sverige, som skapade tre hyfsade lägen på bara tre minuter. Närmast var Emil Forsberg som sköt över efter en hörna.

I den 59:e minuten kom John Guidetti in istället för Marcus Berg och Celta Vigo-anfallaren var inblandad i kvitteringen som kom med knappt 20 minuter kvar.
Guidetti klackade bollen till Zlatan Ibrahimovic som drev bollen till kortlinjen och försökte nå Sebastian Larsson med ett inspel, men Ciaran Clark kom emellan och nickade bollen i eget mål.
– Skönt med en poäng och skönt att vi efter deras mål fick visa hur vi kan spela och hur bra vi är. Den här poängen är livsviktig, sa John Guidetti till SVT.

Martin Olsson gjorde en mycket bra andra halvlek och i den 82:a minuten gjorde vänsterbacken pånytt en bra grej på kanten, men Zlatan missade precis inspelet framför mål.
– Andra halvlek var mycket bättre, men vi saknade kvalitet. Vi försökte och försökte, sa Zlatan Ibrahimovic som inte var nöjd med sin egen insats:
– Jag försökte och kämpade med de bollar jag fick, men jag kan mycket mer.

I slutskedet kom Irland tillbaka, men 1–1 stod sig