Verksamhetschef Susanne Persson på Capio Göingekliniken i Hässleholm har en tuff uppgift att lösa läkarbemanningen på vårdcentralen. Arkivbild

Vårdcentraler pressas av läkarbrist

Skåne/Hässleholm Inom flera stora och tunga välfärdsområden råder akut brist på rätt utbildad arbetskraft. Region Skåne skriker efter läkare och sjuksköterskor.
Capio Göingeklinken i Hässleholm har bara hälften av sina fasta läkartjänster bemannade på heltid.

– Rekrytering av läkare är det som jag jobbar allra mest med, säger Susanne Persson, verksamhetschef för Capio Göingekliniken.
Den ideala situationen är fyra specialiserade allmänläkare på de listade patienter, som vårdcentralen har. Hon har drygt två fasta tjänster.
– Jag samarbetar med ett bra bemanningsföretag som arbetar på ett professionellt sätt med att finna långsiktiga lösningar för de läkare, som vi hyr in. Nu har jag läkare bokade varannan vecka året ut. Tyvärr har jag ingen på heltid under en längre tid.

Allt färre patienter får träffa sin doktor. Det är nya ansikten som dyker upp hela tiden. Prioriteringen är betydligt tuffare i dag mot för några år sedan.
Patienter med akuta medicinska behov hamnar alltid högst på prioriteringslistan.
– Den medicinska kvaliteten är alltid säkerställd. Vi arbetar alltid medicinskt korrekt men inte i den takt som patienterna förväntar sig. Ligger man som patient i sista prioriteringen kan väntan bli lång. De lägre prioriterade besökarna får vänta längre, förklarar Susanne Persson.
För henne, liksom för de flesta chefer i primärvården är det en ouppnåelig dröm att patienterna ska få träffa sin doktor.
– Det går inte att lösa längre, konstaterar Susanne Persson.

Bemanningsproblemet tvingar fram nya sätt att tänka och arbeta på.
– Vi får tänka om och göra saker på andra sätt för att lösa vår uppgift. Men tillgängligheten blir lidande. Vi har förlorat patienter på grund av detta, berättar Susanne Persson.
I dag har Capio Göingekliniken av daglig akutmottagning. Dit har patienter med medicinskt bedömda akuta besvär för -tur. Kliniken har alltid två allmänläkare placerade där.
De dagar som man inte kan bemanna kliniken med allmänspecialister, utöver akutmottagningen, förskjuts väntetiden för de patienter som behöver boka tid för en undersökning som kräver en allmänspecialist.
– Det är en balansgång hela tiden när vi ska täcka upp med bemanningsläkare. Det är dessutom en enorm process att bemanna vi bemanningsföretag. Regelverket är omfattande, säger Susanne Persson.

Precis som alla andra kliniker, privata som offentligt drivna, har Susanne Persson en budget för Capio Göingekliniken.
Det är betydligt dyrare att hyra in läkare än att ha de anställda. Bemanningsföretagen skär guld med täljkniv i hela den svenska sjukvården. En anledning till att läkare och sköterskor väljer att jobba i bemanningsföretag är att de får bättre betalt.
– Visst kostar det mer, men det kan jag aldrig tänka på. Det går inte att tumma på den medicinska kvaliteten. Kostnaderna jämnas ut över tiden, förklarar Susanne Persson.
Så länge hon håller sin budget kan hon fortsätta, inflikar hon.
– Min ambition är att det ska fungera och att vi ska stå för kraven som vi har på oss. Samtidigt kan jag känna en stor fundersamhet över framtiden. Det krävs ett samlat grepp om hela landet för att lösa bemanningskrisen i vården, säger Susanne Persson.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du fiberuppkoppling?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar