Lindberg hade rätta flyte

Sport • Publicerad 14 juni 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Nattias Lindberg kunde dra ifrån i det andra racet efter masskraschen. FOTO: JOAKIM TÄRNSTRÖM
Nattias Lindberg kunde dra ifrån i det andra racet efter masskraschen. FOTO: JOAKIM TÄRNSTRÖM

I premiären för en månad sedan fick den regerande mästaren i V8 Thunder Cars köra i en äldre version av Ford Mustang. Men till senaste tävlingen som gick på Ljungbyhed Park hade Mattias fått en splitter ny bil av sitt stall Bryntesson Motorsport.

– Det var stor skillnad mot i premiären där det gick långt under förväntan. Den nya Mustangen var en helt annan bil, mycket stabilare och reagerade på ett annat sätt på inställningarna, säger Lindberg.

Som märkte förbättringen redan i de bägge testracen där han var snabbast. I det första var han sex tiondelar före tvåan vilket är mycket i dessa sammanhang. Andreas Wernersson i en Chevrolet Camaro var dock snabbast i kvalet vilket gjorde att han hade pole position i första racet.

– Jag kunde inte riktigt utmana Andreas under de första tio varven. Sedan tog jag in under avslutningen av loppet men kom aldrig om.

– Jag låg bakom Andreas och stressade honom men hans bil gick snabbare i kurvorna, säger Mattias.

Som startade i pole position i det andra racet där han kom snabbast iväg.

– Var ganska nära att köra av i första kurvan då jag bromsade lite sent. Klarade upp det men då jag kollade i backspegeln såg jag hur sex av bilarna bakom mig kraschade.

– Fick en fyra-fem sekunders försprång och kunde ganska lugnt och bekvämt köra hem segern.

Kraschen medförde att flera av Mattias största konkurrenter fick bryta och som därmed blev poänglösa i det andra racet.

Bland annat kammade ledaren Alexander Graff noll poäng vilket även trean Andreas Ahlberg gjorde.

– Hade riktigt flyt där då flera av toppförarna blev poänglösa. Ligger nu bara två poäng efter ledande Alexander Graff i sammandraget. Efter första helgen låg jag hela 30 efter så man kan minst sagt säga att det var en bra helg för mig, säger Lindberg.

– Skönt att vara i kapp redan efter två deltävlingar. Hade räknat med att det skulle ta flera helger innan jag tagit in hela avståndet.

Nästa deltävling i V8 Thunder Cars blir Västkustloppet i Falkenberg den 9-10 juli.

– Då kommer vi att köra med STCC, säger Lindberg som då hoppas ge Alexander Graff en tuff match om förstaplatsen i V8 Thunder Cars.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.