Plastförkläden inspirerar EU

Skåne I vintras blev det klart att Region Skåne blir först i Sverige med miljövänliga plastförkläden.
Publicerad 14 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

I vintras blev det klart att Region Skåne blir först i Sverige med miljövänliga plastförkläden. Gaia Biomaterials vann upphandlingen. Nu Gaias lösning ingå i ett EU-projekt för att vidareutveckla biomaterial i syfte att skapa fossilfria förkläden. Plastförkläden i vården är den sjunde största miljöpåverkaren i Region Skåne. Gaias miljövänliga plastförkläde sänker koldioxidutsläppen med 250 ton per år.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.