Skejtpark nära en återremiss

Osby Det var mycket nära att frågan om att flytta skejtboardramperna i Osby åter hade hamnat på tjänstemännens bord. Under måndagens fullmäktigemöte blev det dock till slut ett ja till en flytt till Prästängen.
Osby • Publicerad 15 juni 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Det var nära att ungdomarn blev utan skejtpark även i sommar.
Det var nära att ungdomarn blev utan skejtpark även i sommar.

För cirka två och ett halvt år sedan anlades skejtboardramper i betong på Parkskolans skolgård i Osby.

Placeringen bedömdes däremot som undanskymd och insynen var starkt begränsad.

I fjol flyttades ramperna eftersom marken behövdes till paviljonger. Samtidigt kom förslaget att flytta ramperna till Prästängen i stället.

För ganska precis ett år sedan återremitterades frågan till samhällsbyggnad för att eventuellt få fram alternativa förslag.

Man har även hållit ett öppet möte för ungdomar, föräldrar, föreningar och andra intressenter.

Förslaget som det hela mynnat ut i är att verksamhetsområdet samhällsbyggnad ser till att hårdgöra ytorna och installera skejtboardramperna på Prästängen. Kostnaden beräknas till 320 000 kronor.

Erling Persson (FP) yrkade däremot på en återremiss under fullmäktigemötet. Han ansåg att ramperna inte var i tillräckligt bra skick samt att det var bättre och vänta och därmed skaffa bättre ramper.

Ett tag verkade han ha fått med sig en del övriga ledamöter från andra partier. Men efter ett par ajourneringar enades de övriga partierna om att trots allt klubba genom förslaget.

Alternativet hade annars varit att ungdomarna stått utan skejtboardramper ytterligare en sommar.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.