SMHI varnar för åska och regn

Hässleholm Eldningsförbudet hävt i nordöstra Skåne.
Hässleholm • Publicerad 15 juni 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Dubbel regnbåge mot mörk himmel över Tormestorp. Foto: Ulrika Göthenqvist
Dubbel regnbåge mot mörk himmel över Tormestorp. Foto: Ulrika Göthenqvist

Efter en tid av eldningsförbud valde i dag räddningstjänsten att häva eldningsförbudet. Kommunerna där eldningsförbjudet hävs är Kristianstad, Östra Göinge, Hörby, Höör, Osby, Bromölla och Hässleholm.

Enligt räddningstjänsterna i nordöstra Skåne har väderförhållandena de senaste dagarna tillsammans med prognosen framåt visat att risken för brand i skog och mark har minskat.

- På grund av sjunkande brandriskprognoser har räddningscheferna för kommunerna inom Skåne Nordost beslutat om upphävande av förbud mot eldning utomhus, säger vakthavande brandingenjör Micael Svensson i ett pressmeddelande.

SMHI varnar även för kraftig åska som lokalt kan ge stora regnmängder i norra Skåne framåt kvällen och natten. I morgon fortsätter regnet norrut och mot kvällen kan det klarna upp i Skåne.

Temperaturen beräknas ligga mellan 14 och 18 grader.

Fredrik Samuelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.