CSK klarar sommaren trots uppsägningar

Kristianstad I mars sa 24 akutsjuksköterskor upp sig i protest mot arbetstidsmodellen på CSK. Om knappt två veckor slutar de sista av dessa sköterskor, men på chefsnivå känner man sig trots detta lugn.
Publicerad 16 juni 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Trots att 18 akutsjuksköterskor lämnat CSK under våren ser inte verksamhetschefen Ytte Hjert några moln på himlen inför bemanningen i sommar. 	   Foto: ANDERS THALL/ARKIV
Trots att 18 akutsjuksköterskor lämnat CSK under våren ser inte verksamhetschefen Ytte Hjert några moln på himlen inför bemanningen i sommar. Foto: ANDERS THALL/ARKIV

De 24 akutsjuksköterskornas massuppsägning i slutet av mars vållade stor uppmärksamhet, och orsaken till deras agerande var att de inte var nöjda med den arbetstidsmodell som fanns på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK).

Trots förhandlingar och nya bud till sköterskorna stod uppsägningarna fast, och i det läget fanns det en oro för hur bemanningen på intensivvårdsavdelningarna skulle klaras under sommaren. Nu ger verksamhetschefen för IVA Ytte Hjert lugnande besked.

För att klara sommaren har, förutom sommarvikarierna, två bemanningssköterskor tagits in. Dessutom har sex av de 24 sköterskorna som sade upp sig återanställts.

Den 29 juni slutar de sista sköterskorna och hur det kommer att påverka verksamheten till hösten när sommarvikarierna inte finns att tillgå är inte helt klart ännu, men Ytte Hjert känner sig ganska lugn.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.