Tuff inledning för Röke IBK

Sport • Publicerad 16 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Det ser ut att bli en tuff för Röke då de ställs mot förra årets tvåa Lund i seriepremiären 17 eller 18 september. Inte blir det lättare av att matchen spelas borta.

– Lund är dock ett lag som passar oss rätt så bra. Det brukar alltid vara jämna matcher mellan oss, säger Träff.

Vars Röke dock körde över Lund på deras egen gata med hela 11–3.

Hemmapremiären i Qpoolen i Hässleholm blir mot Carlshamn. Ett lag som susat genom seriesystemet under de senaste åren.

– De kursade för några år sedan och fick börja om i fyran, berättar Rickard Träff.

– Men jag tror de får slåss för sin överlevnad då det gått väldigt fort uppåt för dem.

Röketruppen är i stort sett klar inför den kommande säsongen.

– Vi har bara en målvakt i Viktor Svendsen så därför kommer vi inom kort att göra klart med två yngre målvakter utifrån, avslöjar Träff som har backsidan komplett.

– Däremot vill vi väldigt gärna ha en högerfattad forward. Vi har varit i kontakt med Olofströms Alexander Zoric men då han fått ett nytt jobb på hemorten är det osäkert om det bli spel hos oss för honom. Vi planerar också att presentera en ny vänsterforward nästa vecka.

Premiäromgångarna spela enligt följande:

Första omgången, 17-18/9: Lund–Röke, Landskrona–Munka Ljungby, Palmstaden–Åstorp/Kvidinge, Sävsjö–Halmstad, Carlshamn–Malmhaug, Lagan–Vöikers.

Andra omgången, 24-25/9: Röke–Carlshamn, Halmstad–Landskrona, Malmhaug–Palmstaden, Vöikers–Sävsjö, Munka Ljungby–Lagan, Åstorp/Kvidinge–Lund.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.