Gymnastiksal riskerar stängas

Osby Om inte Osby kommun påbörjar arbetet med att åtgärda den dåliga ventilationen i Parkskolans gymnastikhus riskerar fastigheten att stängas den 1 september.
Osby • Publicerad 17 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Ventilationen i Parkskolans gymnastiksal har varit dålig en längre tid.

Vid en kontroll av ventilationen som genomfördes hösten 2014 visade det sig att flera aggregat underkändes i fastigheten.

I oktober i fjor beslutade tillsyns- och tillståndsnämnden att begära in en tidplan för installation av ny ventilationsanläggning. Planen inkom däremot aldrig och ärendet kom i våras upp på nämndens bord igen.

Då beslöt man att förelägga kommunen att ta fram en tids- och åtgärdsplan för att uppnå en godkänd ventilation. Beslutet förenades med ett vite på 50 000 kronor.

Nu har en tidplan inkommit och projektering pågår. Tillsyns- och tillståndsnämnden har därmed återkallat vitesföreläggandet under förutsättning att den planerade åtgärden fullföljs.

Samtidigt har man beslutat att om inte arbetet med ventilationen kommit igång innan den 1 september så kommer fastigheten att stängas på grund av fara för människor hälsa.

Fakta:

Om inte Osby kommun påbörjar arbetet med att åtgärda den dåliga ventilationen i Parkskolans gymnastikhus riskerar fastigheten att stängas den 1 september.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.