Annons

”Ippa” laddar för EM

RIDSPORT 17-åriga voltigören har ställt om fokus.
Sport • Publicerad 19 juni 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
När mamma och pappa satsade på fälttävlan valde Ella-Filippa Velander en hel annan gren inom ridsporten. Vid Flyinges internationella voltigetävlingar blev hon bästa svenska junior och nu siktar hon och hästen Dickens Hardsyssel på EM i franska Le Mans.	Foto: Christel Behrmann
När mamma och pappa satsade på fälttävlan valde Ella-Filippa Velander en hel annan gren inom ridsporten. Vid Flyinges internationella voltigetävlingar blev hon bästa svenska junior och nu siktar hon och hästen Dickens Hardsyssel på EM i franska Le Mans. Foto: Christel Behrmann

Det var ridsport-VM i Rom 1998 och dit åkte pappa Ted och mamma Pernilla med nyfödda dottern Ella-Filippa, Ippa kallad.

Annons

Ippa fick höra att ”det här var inte riktig hästsport” men föräldrarna anmälde henne ändå till en klubb, Örestad i Malmö.

Annons

Ippa går idrottslinje på Polhemsgymnasiet i Lund.

Vid Flyinges internationella tävling i helgen var Ippa fyra och bästa svenska i juniorklassen (den deltagarmässigt största), tots att hon hade besvär med en ömmande häl.

Christel Behrmann
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons