Schweizarna var nöjda efter 0–0 mot Frankrike och säkrad andraplats i grupp A.Foto: TT

Schweiz följer Frankrike till åttondelen

Malmö Frankrike och Schweiz kan definitivt börja planera sin fortsättning i EM efter 0–0 i lagens möte i Lille på söndagskvällen.

Dimitri Payet har i två matcher i rad gjort mål för sitt Frankrike. Mot Schweiz var West Ham-mittfältaren ytterst nära igen. Volleyn på Moussa Sissokos inlägg, i den 75:e minuten, träffade klockrent i ribbans underkant och studsade någon decimeter utanför mållinjen.
Schweiz var bra med spelmässigt, men Frankrike hade vassast chanser. I den första halvleken hade Paul Pogba arrangörsnationens första ribbträff för kvällen.
Resultatet var tillfredsställande för båda lagen. Frankrike säkrade gruppsegern och Schweiz andraplatsen.
I Lyon bjöd Albanien på EM-kvällens enda mål. Armando Sadiku såg med sitt historiska 1–0-mål mot Rumänien till att mästerskapsnykomlingen är med i snacket om att bli bland de fyra bästa grupptreorna som går till åttondelsfinal.
Rumänien hade chans på andraplatsen, men efter söndagens förlust är EM-äventyret slut förbundskapten Anghel Iordanescus lag.
För Frankrike väntar nu trean i grupp C, D eller E söndagen den 26 juni medan Schweiz ska möta tvåan i grupp C den 25 juni.

×