”Inte mer tillsyn än tidigare”

Hässleholm Hells Angels husköp i Vankiva föranleder inte någon extra bevakning från polisens sida, det säger lokalpolisområdeschef Pär Cederholm.
Hässleholm • Publicerad 21 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

– För vår del innebär det inte mer tillsyn än vad vi haft på deras tidigare adress. Sen kanske det blir mer samarbete mellan kommun och polis, och att vi får arbeta mer mot underrättelseenheten. Men sen kommer vi också att ha fortsatt dialog med dem (Hells Angels), säger Pär Cederholm.

På vilket sätt kommer ni att ha dialog med dem?

– Finns det exempelvis medlemmar som går med sina västar inne på krogarna trots att krogägarna inte vill det kommer vi att prata med dem om det, men det gäller inte bara för Hells Angels utan även för andra gäng, säger Pär Cederholm och poängterar att Hells Angels inte vill dra åt sig polisens och kommunens ögon i onödan.

– De vill inte att vi kommer och klankar ner på någonting så de känner ganska väl till vilka byggregler som gäller.

Polisen har vetat om att Hells Angels varit på gång att köpa en fastighet i Vankiva, men av olika anledningar trodde de till en början att deras uppgifter inte stämde.

– Det är väl inte den typiska lokalen för dem. Den ligger väldigt nära vägen och det är ett ganska litet och oansenligt hus, men det kanske går att bygga ut. Jag har själv inte varit där och tittat, säger Pär Cederholm.

Den lokal som tidigare kopplades samman med Hells Angels och som disponeras av en annan mc-klubb är fortfarande intressant för polisen.

– Vad vi vet så finns det kopplingar mellan klubbarna.

Har ni märkt av att de börjat rekrytera medlemmar här i området?

– Nej, det har vi inte gjort. Till skillnad från de flesta andra gängen så har Hells Angels en strikt uppbyggd hierarki och det tar lång tid att bli fullvärdig medlem, säger Pär Cederholm.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.