De rustar för trädgårdsinvasion

Vinslöv För två år sedan öppnade Marguerite och Kaj Nordkvist sin trädgård för allmän beskådan under en dag – då kom 350 personer. Nu har det blivit dags för en ny upplaga av evenemanget.
Hässleholm • Publicerad 22 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

De är två av många stolta odlare som finputsar sina trädgårdar inför den 3 juli. Då släpps allmänheten in genom grindarna till hundratals trädgårdar i Sverige. Evenemanget heter tusen trädgårdar och arrangeras av studiefrämjandet. Det äger rum vartannat år och under 2014 passerade 350 personer genom paret Nordkvists trädgård mellan 10.00 och 16.00.

bild 1/7
Längs gångarna kommer snart mängder av besökare att flanera.
Den röda lönnen hänger över gångstigen och bidrar till den lummiga känslan.
I trädgården finns ett virrvarr av olika växter. Här visar Marguerite Nordkvist upp en orkidé.
Trädgården har ingen stil, men kännetecknas av lummighet och djurliv.
Kaj och Marguerite Nordkvist sitter vid dammen som gömmer sig på trädgårdens baksida.
Den som besöker paret Nordkvists trädgård kan se hela 1 400 växtarter.
– Jag eftersträvar dofter, djurliv och fåglar och besprutar så lite som möjligt för att de ska få finnas kvar, säger Marguerite Nordkvist om sin trädgård.
Längs gångarna kommer snart mängder av besökare att flanera.
Den röda lönnen hänger över gångstigen och bidrar till den lummiga känslan.
Fakta:Tusen trädgårdar

En dag vartannat år öppnar trädgårdsföreningar, koloniföreningar, trädgårdsamatörer, stadsparker, villaägare, kyrkogårdar och andra trädgårdsentusiaster gratis upp sina trädgårdar för att ge möjlighet för allmänheten att njuta av trädgårdarna.

joesna
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.